Home » Žitna lađa Zora

Žitna lađa Zora

U susjedstvu…


Samo tri kilometra od našeg izletišta, u selu Brođani, nalazi se Žitna lađa Zora – povijesni brod kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom i prevozio žito.
Uputite se na lađarski izlet i doživite jedinstveni pogled na prirodu s rječnog broda.
Tijekom 90 minuta plovidbe lađari će Vas upoznati s pričama o lađi, povijesti Pokupja, potopljenim lađama, karlovačkim sirenama te o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Osim uz priče, uživajte u plovidbi uz kavu, domaće likere, rakije i pekmez. Tijekom plovidbe vidjet ćete ostatke starog željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Pavlinski samostan i Crkvu Majke Božje Snježne u Kamenskom. Putovanje izletnika prati niz životinja poput divljih patki, kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć kapetana lađe.
Žitna lađa Zora ima 48 sjedećih mjesta na klupama za stolovima, a moguće je prevoziti ukupno 60 putnika.


Isplanirajte individualni izlet subotom ili nedjeljom, a preporučamo Vam da svoje mjesto na lađi rezervirate unaprijed. Za veće grupe moguća je plovidba svakim danom prema dogovoru.
Zaplovite na “Zori” uz riječne mornare i posebnu animaciju za posjetitelje koja će vas odvesti u vrijeme turskih napada na lađe ili u daleka sjećanja života uz Kupu.

Više informacija možete pročitati na web stranici lađe http://www.aurora-colapis.hr