Home » O nama

O nama

 

OPG_slider-6

 

Mi živimo u malenom selu,

gdje plodne su njive i zelene šume,

a blago se pase po brijegu

 

OPG-portret-za-webMi smo Sanja i Tomislav Marinković i zajedno sa obitelji – vodimo seljačko domaćinstvo –OPG Marinković  i izletište Gliboki Brod. Živimo u pitoreksnom pokupskom selu Brežani koje se smjestilo na desnoj obali rijeke Kupe, a kroz naš kraj protiče i riječica Utinja koja se na kraju sela ulijeva u Kupu.

Selo Brežani nalazi se 13 km od Karlovca i 50 km od Zagreba. Nalazi se između stoljetnih hrastovih šuma, na području gdje se reljef mijenja iz brežuljkastoga u plodan ravničarski. Osim prekrasnog krajobraza, naše selo je bogato izvorima pitke vode. Zahvaljujući odličnoj kvaliteti  zemlje, proizvodimo raznovrsne poljoprivredno-prehrambene proizvode.

 

DSC_0646Poljoprivreda nam je životni stil pa smo u  agroturizmu vidjeli našu perspektivu. Zato smo odlučili iskoristiti resurse koje nam je ponudilo naše stoljetno ognjište, u netaknutoj prirodi na samoj obali rječice Utinje.

Viziju i važnost našeg  seljačkog domaćinstva prepoznao je i Grad Karlovac  te nam pomaže, prihvaća i sufinancira projekte za razvoj ruralnog turizma.

Imanje je smješteno na dvije parcele.

Na parceli uz rijeku Utinju uzgajamo povrće. Na drugoj parceli, koju obuhvaća brežuljak, ograđene pašnjake, voćnjake i šumarke, bavimo se uzgojem stoke. Imamo stado od devedesetak koza, ovce, perad i dva konja Munju i Groma, koji obožavaju kad ih posjetitelji hrane šećernim kockicama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naše domaćinstvo može prihvatiti osamdesetak gostiju. Najčešći su nam posjetitelji školska djeca, koja uz našu kći Luciju i sina Roka, kao i nećaka Karla uživaju u igri na otvorenom, i praktičnom isprobavanju poljoprivrednih vještina. Organiziramo dječje rođendane i  razne proslave za sve generacije. Svojim gostima nudimo domaća jela, pripremljena na tradicionalan način od vlastitih namirnica prema tradicionalnoj recepturi.

 

Rijeka Kupa sve više  privlači ribiče iz Zagreba i Karlovca. U velike šume prepune divljači dolaze lovci iz Italije i ostalih europskih zemalja. Za ljetnih mjeseci ovim područjem svakodnevno prolaze skupine biciklista i motoriziranih turista kojima je to alternativni pravac prema moru.

Želite li se odmoriti od gradske gužve i brzog ritma?

Dođite u Izletište Gliboki Brod i osjetite toplinu domaće atmosfere !

Poštovani posjetitelji, dobro nam došli u naš dom !

 

     Obitelj Marinković