Home » Škola u prirodi – izleti za vrtiće i škole

Škola u prirodi – izleti za vrtiće i škole

skola

Ovce, koze, kokoši, pilići, zečevi, patke, race, pure, svinje i konji su pravi mali zoološki vrt za edukaciju djece. Mnoga djeca ovamo dolaze u sklopu terenske nastave iz programa osnovnih škola. Po prvi puta u ruci drže pile, glade kozlića ili konja. Posebna je atrakcija hranjenje konja šećernim kockama iz dlana.

AKTIVNOSTIOrganiziramo školu u prirodi i radionice, te na taj način djeca u praksi uče kako saditi različite biljne kulture, kako ih raspoznati i uzgojiti.

Redoviti posjetitelji su učenici osnovnih škola iz Primorsko Goranske i Karlovačke županije, te karlovačkih vrtića. Poslije ručka djeca se zabavljaju na igralicama postavljenim u dvorištu.

 

DSC_0390Slijedi edukacija o kukuruzu, pšenici i isprobavanje sto godina starih poljoprivrednih strojeva. Upoznavanje sa povrtnim kulturama organizirano je u vrtu. Od kopanja rupa do postavljanja “flanaca” i zalijevanja, djeca sve ovo rade sa posebnom pažnjom i koncentracijom.

Škola u prirodi je puno više od običnog izleta jer smo osmislili program s puno sadržaja, raznih iznenađenja, otkrivanja,  uzbuđenja – jednom riječju nešto što će se pamtiti, ostati u lijepoj uspomeni i prepričavati još dugo, dugo.

Uvjerite se !