Home » Domaća kuhinja

Domaća kuhinja

Bakin sok od koprive, kolač balzamača,  domaći kruh…

DSC_0160_399x600Iz domaće kuhinje kojom vlada baka Marijana, šire se mirisi koji nas podsjećaju na djetinjstvo. Dok unuci Lucija, Roko i Karlo protrče kroz kuhinju, Tomislav i Sanja pripremaju salu za goste. Putnicima namjernicima, u ponudi su autohtona jela Pokupskoga kraja, blagdan za svačije nepce. Bogata zemlja na kojoj pasu životinje i na kojoj je uzgojeno voće i povrće, povremeno na površinu izbaci morske školjke – ostatke nekadašnjeg Panonskog mora.

Od bake Marijane možete dobiti recepte za paglamaču (bazlamaču), pravi narodni kolač kojemu su osnovni sastojci kukuruzno brašna i jaja. Za ranog proljeća, pa sve do jeseni, u izletištu Gliboki Brod se možete osvježiti domaćim sokovima od koprive, bazge, jabuke i trnjula (crnog trna). Vrijedne Marijanine ruke prave domaće rezance i peku domaći kruh od brašna dobivenog mljevenjem vlastite pšenice u mlinu. Pekmezi i kompoti od šljiva, trešanja, breskvi i višanja također su dio gastronomske ponude obiteljskog gospodarstva.

U proljeće i ljeto, dok traje sezona, tu su jagode i lubenice, također iz vlastite proizvodnje.