Domaća kuhinja
- 21
- Apr
Bakin sok od koprive, kolač balzamača, domaći kruh…
Iz domaće kuhinje kojom vlada baka Marijana, šire se mirisi koji nas podsjećaju na djetinjstvo. Dok unuci Lucija i Roko protrče kroz kuhinju, Tomislav i Sanja pripremaju salu za goste. Putnicima namjernicima, u ponudi su autohtona jela Pokupskoga kraja, blagdan za svačije nepce. Bogata zemlja na kojoj pasu životinje i na kojoj je uzgojeno voće i povrće, povremeno na površinu izbaci morske školjke – ostatke nekadašnjeg Panonskog mora.
Od bake Marijane možete dobiti recepte za bazlamaču, pravi narodni kolač kojemu su osnovni sastojci kukuruzno brašna i jaja. Za ranog proljeća, pa sve do jeseni, u izletištu Gliboki brod se možete osvježiti domaćim sokovima od koprive, bazge, jabuke i trnjula (crnog trna). Vrijedne Marijanine ruke prave domaće rezance i peku domaći kruh od brašna dobivenog mljevenjem vlastite pšenice u mlinu. Pekmezi i kompoti od šljiva, trešanja, breskvi i višanja također su dio gastronomske ponude obiteljskog gospodarstva.
U proljeće i ljeto, dok traje sezona, tu su jagode i lubenice, također iz vlastite proizvodnje.
Škola u prirodi – izleti za vrtiće i škole
Organiziramo školu u prirodi i radionice, te na taj način djeca u praksi uče kako saditi različite biljne kulture, kako ih raspoznati i uzgojiti.
Redoviti posjetitelji su učenici osnovnih škola iz Primorsko Goranske i Karlovačke županije, te karlovačkih vrtića. Poslije ručka djeca se zabavljaju na igralicama postavljenim u dvorištu.